Torskekaker

Fiskekaker av torsk

 

Helgen er bare en dag unna, og det kjennes i skrivende stund ganske så godt ut! Selv om vi har jobbet hele uka, har vi liksom vært i vinterferiemodus om kveldene. Det betyr at klokka har blitt altfor mye før vi har fått rotet oss i seng. Artig da, men ikke fullt så moro når klokka ringer litt over 6:30 neste morgen. 🙁 Hver morgen har vi hatt amibisjoner om at i kveld – da skal vi legge oss til skapelig tid. Tror ikke det går i kveld heller. I morgen derimot… 😉

Ukas fiskemiddag er fiskekaker av torsk. Aller helst skulle vi sikkert ha kjøpt en filét i fiskedisken, men vi synes det var like greit med en frossen Findus-blokk. Bruker du fersk fisk må du kjøpe ca 400 gram.

Du trenger:

1 Findus fiskeblokk med torsk (400 gram)

1 ts salt

1 egg

2 – 3 ss rømme

1/4 purre

1 – 2 ss finhakket gressløk

IMG_6370

 

Slik gjør du det:

Ta fiskepakken ut av fryseren om morgenen slik at fisken er tint når du skal lage middag på ettermiddagen.

1. Del fiskeblokken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser. Ha i salt og kjør til fisken er en glatt «deig».

2. Ha i egg og rømme og kjør noen runder til i kjøkkenmaskinen.

3. Finhakk purren og gressløken og bland det inn i fiskefarsen.

4. Form farsen til passe store kaker, og stek dem i smør og olje til de får en fin stekeskorpe. Ca 4 – 5 minutter på hver side.

Vi serverte med kokte gulrøtter og litt majones til.

Print Friendly

21. februar, 2013
Legg igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar!

 1. Lise sier:

  Hei!
  Jeg laget disse torskekakene igår, helt etter oppskriften. Men, jeg synes de ble litt bløte og vanskelige å steke. Smakte helt nydelig, men ble liksom litt rare i konsistensen. Hva mener dere om det? Er det noe jeg kan gjøre for å få dem mindre løse?
  Skal lage dem flere ganger nemlig.

  Ellers tusen takk for mye inspirasjon!

  Lise

  • Hanne & Kari sier:

   Hei Lise!

   Ja, de kan være litt vriene å steke når man ikke har noe binding i form av for eksempel potetmel. Du får prøve deg litt fram. Vi fant ut at det var best å steke dem på middels varme med så lite fett i panna som mulig. Da ble de tørre og fine. Med for mye smør og olje gikk de bare fra hverandre. Du kan også forsøke å ha i litt mindre rømme og se om det hjelper. Alternativt kan du ha i et par teskjeer Fiberhusk og se om det hjelper.

   Kari & Hanne

 2. Arne sier:

  Hei! Har laget disse i dag, og de ble kjempegode 🙂 Tilsatte 1,5 ts Johannesbrødkjernemel. Da hang de godt sammen, og var lette å snu 🙂

  • Hanne & Kari sier:

   Så bra! Johannesbrødkjernemel fungerer godt som binding. Ellers har vi oppdaget at man bør ha så lite smør i panna som mulig. Da ble de vellykkede her iallefall.

 3. Marit sier:

  Lagde disse fiskekakene igår kveld og har kost meg med noen av dem til lunsj på jobb idag. Hadde ikke torsk i fryseren så da ble det med en pakke sei istedet, og erstattet purreløken med noen skiver paprika oppdelt i små biter. Det funket bra. Kakene smaker utrolig godt og vil nok bli fast innslag på mitt kjøkken! Vil gjerne takke dere for en kjempeflott side med mye inspirasjon og fristende bilder! Helt supert for en som meg selv som er «nybegynner» i lavkarbo 🙂 Ønsker dere en fortsatt fin sommer!

  • Hanne & Kari sier:

   For en hyggelig tilbakemelding! Takk!
   Mange tror at fiskekaker er så komplisert, men det trenger jo ikke å være det. Sei og paprika ble jo en helt ny variant. Takk for tipset! Neste gang kan du jo prøve med begge deler, evt bytte ut purren med finhakket løk. Det blir nok også godt.
   Fortsatt god sommer til deg også!

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *